لتحميل شيتات الأكسيل لأعمال المساحة والمكتب الفني . واتساب من هنا

Table of Content

طريقة عمل ليمون مخلل تحفة

يلا اعملي تحبيشة تخلي سفرتك رائعة

 

.... المخلل الليمون ...



هقولگ كل التكات عشان يطلع معاكي حلو زي ما جدتي عملتني حاجة تتشرفي بيها قدام اهلك جوزك والكل هيسالك الطريقة ايه...

نقول بسم الله الرحمن الرحيم ونبدء

هنجيب الليمون كمية اللي تعجبك ونفرزه عشان نتأكد أن كله سليم ونغسله كويس ... و نجيب حلقة علي البوتاجاز ونسبها تغلي ليه بقااا دي تكة مهمة عشان لما تحطي الليمون مع مية يغلوا سؤا كده اليمون هيسخن معاها و يطلع طري منك ومهري لا احنا نغلي المية و نحط اليمون فيها بحيث تفضل متماسكة مش تتهري منك ...

نسبها مده قد ايه ... ؟؟

نسبها حوالي عشر دقائق أول ما نمسكها نلاقيها بقيت طرية نطلعها من المئة ونسبها تبرد ...

بعدين يا حلوين نطلعه نصفيه ونسنتي لما يبرد أو ننزل عليه بميه من الحنفية عشان يبرد و ميتهريش منك  ونفتحه فاتحة صغيرة كده ونحشيه وانتي زي ما تحبي ...

ممكن تحطي حشوة الشطة الحمرا المفرومة بس ... او ممكن تحطي ثوم و جزر و الشطة الحمرا المفرومة و وحطي كله جوه الليمون أو تحطيه من برة في البرطمان...

المحلول بقااا ... ركزوا معايا ..

الاول حسب البرطمان أو الكمية اللي استخدمتها

علي كل كوباية مية معلقة ملح يفضل خشن عشان بيخلل اسرع لو ناعم حطي معلقة كبيرة و كمان يفضل بدل الخل حطي علي كوباية مية معلقة عصير ليمون و نضيف معلقة او اتنين من شطة المفرومة و منكترش لو حارقة جامد و حبة البركة معلقة كبيرة او اتنين زي ما تحبي ... لو هتخزني الكمية مدة كبيرة حطي في محلول معلقة السكر ليه عشان هتحفظ معاكي .... تكة الأخيرة حطي علي وش البرطمان شوية زيت عشان ايه

مادة عازلة يعني ايه هيعزل بين الغطاء والهؤاء و وعشان يحفظه وبدله لمعة حلوة كده ...

لو عاوزة اللون زي اللي في محلات بتحطي في محلول زعفران أو معصفر ...

تسلمولي علي قراءة المقال ....

 

مهندس مساحة وخرائط وكاتب ومحرر أخبار أعمل لدي موقع رؤية جغرافية وأقدم العديد من الخدمات للطلاب والمساحين وللتعرف علي تلك الخدمات اذهب الي صفحة خدماتي

إرسال تعليق