البيتزا
مين مش بيحب البيتزا
.....
طبعا كلنا بنحب
البيتزا ... ولادنا بيعشقوا البيتزا ... بس المشكلة نفسنا نطلعها طرية و منقوشة
تمسكها نحس اننا ماسكين طبقة في أيدينا كدة ...
بعيدا بقا عن هري
اليوتيوب .. ونجرب نفسنا في طريقة حلوة ... تجيب من الاخر معانا كده ...
الاول .... نظبط
المقادير ..
دقيق النصف الكيلو
... والكيلو ...
النصف النصف و كيلو
كيلو مش نحط الكيلو لنصف ولا معيار النصف الكيلو هيحصل مشكلة ... طيب السؤال اعرف
ازاي الكيلو مش عندي ميزان .... ونصف هوزن فين ....
اول تكة معانا ننخل
الدقيق كويس خالص مرة واتنين ... نجيب كوباية العادية ام ايد ونملي ثلاث كوبايات ونعمل
هرم كده ورابعة ممسوحة كده ايه نصف كيلو دقيق ...
نيجي لطريقة ونقول
فيها مكونات ..
الاول نجيب بولة
وننزل بنصف كيلو الدقيق وعليه نصف معلقة ملح ونصف معلقة سكر و معلقة كبيرة خميرة
فورية و نصف معلقة كبيرة من بيكنج بودر ... ونخلطهم كويس جدااا و نحط عليهم علبة
زبادي ونعجن حلو حلو لحد ما تبقي زي رملة كدة .... بعد كدة ننزل بكوبيتن مية نفس
كوب اللي حطت فيه دقيق وننزل مية واحدة واحدة ونعجن كويس جدااااا ونحط معلقة زيت
درة ... ونعجن هيا بنحب تتعجن كويس ... خلصنا نفردها روول لطول ونفطعها قطع
متساوية ... نعملها دوائر ... ونحط بولة تانية زيت وحط قطع فيها ونغطيها وترتاح نص
ساعة ومطلعها نفردها ...